Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 18g157kcal0g0g17.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g52g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Tomaatti, tuore66g13kcal0.4g2.5g0.2g0.9g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 87g279kcal21.3g39.9g1.7g7.8g
Vesi437g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 7g7.6kcal0.6g1.1g0g0.1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g6.6g26kcal0.2g1.3g2.2g0g
Korianteri, tuore, annos 20g8.7g1.7kcal0.2g0.3g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1365g995kcal46.8g95.2g43.8g20g
Valittu annoskoko683g498kcal23.4g47.6g21.9g10g
Annoskoko puolitettuna341g249kcal11.7g23.8g11g5g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962