Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 405g3582kcal0g0g405g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g174g226kcal22.8g0.5g14.4g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl30g42kcal1.4g2.8g2.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton30g6.3kcal0.1g0.5g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)30g6kcal0g1.9g0g0g
Ruokasuola jodioitu 15g0.4kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1368g7725kcal48.8g11.4g844.4g0g
Valittu annoskoko684g3863kcal24.4g5.7g422.2g0g
Annoskoko puolitettuna342g1931kcal12.2g2.9g211.1g0g
Arvot/100g100g565kcal3.6g0.8g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485