Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 2667g3572kcal283.7g55.2g246.9g5.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl67g600kcal0g0g66.7g0g
Sipuli (kuorittu)533g144kcal6.9g25.6g1.1g9.1g
Vehnäjauho puolikarkea 187g641kcal19g130.7g2.2g6.5g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g1333g400kcal13.3g80g2.7g0g
Valkosipuli 53g58kcal4.2g8.7g0.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13680g10829kcal654.2g600.4g639.8g44.6g
Valittu annoskoko6840g5415kcal327.1g300.2g319.9g22.3g
Annoskoko puolitettuna3420g2707kcal163.6g150.1g160g11.2g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329060