Riisi-broilerigratiini

2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä , esim.

suppilovahveroita tai 200 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl Valio voita
1 kypsä kokonainen broileri
2 - 3 dl Valio kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 tl sitruunamehua
1 tl rakuunaa
1 tl currya
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa sienet viipaleiksi.

Paista niitä voissa.

Poista kypsän broilerin nahka ja luut.

Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi.

Lisää mausteet kerman joukkoon.

Sekoita riisi, sienet, broileripalat ja herne-maissi-paprikasekoitus uunivuoassa.

Kaada päälle kerma-mausteseos.

Ripottele juustoraaste päälle.

Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Mle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)460g561kcal10.1g125.1g1.4g3.7g
Maito, Kevyt1916g882kcal61.3g92g28.7g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 1278g1318kcal44.1g230g13.5g37.1g
Broileri, rintafilee, nahaton 2236g2395kcal516.5g0g33.5g0g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g958g3450kcal268.3g19.2g258.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13696g17211kcal1800.6g932.6g671.6g81.6g
Valittu annoskoko6848g8606kcal900.3g466.3g335.8g40.8g
Annoskoko puolitettuna3424g4303kcal450.2g233.2g167.9g20.4g
Arvot/100g100g126kcal13.1g6.8g4.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381185