Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3197g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g639g959kcal115.1g0g57.5g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr70g197kcal5.6g6.7g16.9g1.1g
Parsakaali brokkoli 480g168kcal22.2g9.4g1.4g12g
Purjosipuli 192g44kcal3.5g4.6g0.4g4g
Juuriselleri 32g10kcal0.4g1.5g0.1g1g
Palsternakka 160g102kcal0.8g18.9g0.6g7.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g2078g582kcal12.5g123.6g4.2g52g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13696g4123kcal320.2g329.4g162.2g154.6g
Valittu annoskoko6848g2062kcal160.1g164.7g81.1g77.3g
Annoskoko puolitettuna3424g1031kcal80.1g82.4g40.6g38.7g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551