Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 125g58kcal0.6g10.5g0.2g2.4g
Vispikerma Flora 20%156g343kcal4.7g7.8g31.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Sokeri 80g323kcal0g79.4g0g0g
Valkuainen (100g)31g13kcal3.1g0.5g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen62g21kcal2.1g3.1g0g0g
Leivinjauhe 6.2g11kcal0.3g2.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 61g209kcal6.2g42.5g0.7g2.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g31g20kcal1.1g0.1g7.8g0g
Sokeri 53g215kcal0g52.9g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen78g561kcal0g0g62.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1370g3565kcal36.2g403.4g204.4g9g
Valittu annoskoko685g1782kcal18.1g201.7g102.2g4.5g
Annoskoko puolitettuna343g891kcal9.1g100.9g51.1g2.3g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147