Parsakaalisokerihernepapusalaatti

Broccolia, vihreitä papuja ja sokeriherneitä seesamikastikkeella

*
noin 300 gr parsakaalia
*
200 gr vihreitä papuja
*
200 gr sokeriherneitä
*
1 rkl rypsiöljyä
*
3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
*
1 rkl nigellansiemeniä
*
hyppysellinen suolaa
*
muutama rkl hienonnettua tuoretta korianteria (tai persiljaa)

Valmista ensin kastike:

* ½ dl tahiniseesamitahnaa
* !½ dl vettä
* 1 valkosipulinkynsi
* ½ rkl Tamari soijakastiketta (käytin tamaria, mutta tavallinenkin soijakastike käy tähän)
* ½ rkl hunajaa
* 3/4 rkl omenaviinietikkaa
* ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset hyvin tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Itse käytin tuoreita kasviksia, mutta pakastetut käyvät myös hyvin tähän.

Jos käytät tuoreita, kuori parsakaalien varsiosa, ja leikkaa ne ohuiksi ja pitkiksi.

Jaa myös kukinnot pienemmiksi.

Leikkaa papujen ja herneiden päät pois.

Jos käytät pakastettuja kasviksia, tämä vaihe jääkin pois.

BroccoliKiehauta vettä kattilassa, ja keitä ensin pavut noin 5 minuuttia, niin että ne edelleenkin ovat rapeita.

Ota pavut kattilasta siivilän avulla, huuhdo kylmässä vedessä ja laita kulhoon.

Laita nyt herneet veteen ja keitä pari minuuuttia, huuhtele ja lisää ne papujen joukkoon.

Keitä lopuksi parsakaalin palaset, noin 3 minuuttia, ei sen enempää.

Lisää kulhoon.

Lisää öljy ja sekoita kasvisten joukkoon.

Sekoita suurin osa siemenistä ja korianteri (persilja) kasvisten joukkoon.

Lisää myös hieman suolaa.

Rakenna annos: Aseta kasvikset tarjoilulautaselle, ripottele päälle loput siemenet ja laita runsaasti kastiketta kasvisten päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Avokadoa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 187g65kcal8.6g3.6g0.6g4.6g
Sokeriherne (Findus), annos 200g125g50kcal4.4g7.5g0.2g0g
Pavut, ohuet vihreät, Pirkka187g51kcal3.6g7.9g0.4g4.5g
Oliiviöljy (Knossoscretanfood), annos 100g8.7g79kcal0g0g8.7g0g
Seesaminsiemenet (Makrobios (luomu)), annos 10g13g81kcal3.4g0.9g7.2g1.5g
Persilja 3.1g0.9kcal0g0g0g0.2g
Tahini, Macedonian, seesamitahna47g310kcal12.5g2.2g27.9g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Soijakastike 6.2g3.8kcal0.3g0.6g0g0g
Hunaja 6.2g21kcal0g5g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g6.2g1.2kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1369g1329kcal66g57g90g24.4g
Valittu annoskoko685g665kcal33g28.5g45g12.2g
Annoskoko puolitettuna342g332kcal16.5g14.3g22.5g6.1g
Arvot/100g100g97kcal4.8g4.2g6.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114537