Kotoinen voileipäkakku

Täyte 1:
Pienennä sienet ja purjosipuli, paista pannulla.

Kuori ja pilko sitten omena sekaan.

Lisää seokseen purkilinen viiliä.

Mausta.

Täyte 2:
Keitä 2 kananmunaa.

Lisää kananmunahakkeeseen purkillinen rajuustoa ja 50 g pehmeää margariinia.

Mausta.

Paahtoleipää tarvitaan yht.27 kpl, eli 9 kpl kuhunkin kerrokseen.

Levitä ensmmäinen kerros paahtoleipää neliön muotoisesti (3x3).

Kostuta levitetyt leivät kevyesti kasvisliemellä (1,5 tl/paahtis).

Levitä leipien päälle ensimmäinen täyte.

Asettele seuraava kerros paahtoleipää, kostuta leivät.

Lisää toinen täyte.

Lisää päälle vielä yksi kerros leipää ja kostuta leivät.

Koristele päälikerros jos haluat.

Pidä jääkaapissa useamman tunnin tai yön yli ennen tarjoilua.

*

Kotioloissa koristekerros jää usein tekemättä; mutta siihen sopisivat käytettäväksi esimerkiksi kurkku ja muut raikkaat maut.

Täytettyinä leipiä on vaikea puolittaa siististi.

Luontevasti saa tarjolle 9 kpl 3-kerroksisia annoksia.

Yksi annos täyttää vatsan pitkäksi aikaa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 196 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl0.8g2.6kcal0.1g0.1g0.2g0g
Oivariini 30% Balansia, Valio20g58kcal0.4g0.7g5.8g0g
Raejuusto rasvaton, maustamaton 0,3% (Valio) 200 g purkki78g51kcal10.1g1.6g0.2g0g
Kananmuna, keitetty 39g56kcal4.9g0.1g4g0g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 109g35kcal0.2g7.2g0.1g1.7g
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy3.9g34kcal0g0g3.9g0g
Purjosipuli 39g8.9kcal0.7g0.9g0.1g0.8g
Viili Valio Hyla (rasvaa 1%)78g31kcal2.6g3.5g0.8g0g
Herkkusieni, tuore Pirkka78g20kcal1.9g2.3g0.2g0g
Paahtoleipä, Fazer moniviljatoast242g701kcal24.2g116g12.6g10.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1372g1994kcal90.2g264.8g55.8g26.2g
Valittu annoskoko686g997kcal45.1g132.4g27.9g13.1g
Annoskoko puolitettuna343g499kcal22.6g66.2g14g6.6g
Arvot/100g100g145kcal6.6g19.3g4.1g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=78554