Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 2400g433kcal13.4g60g9.6g16.8g
Purjosipuli 800g183kcal14.5g19.2g1.6g16.8g
Voi 56g406kcal0.7g0.2g45.5g0g
Vesi3200g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow10g26kcal1g1g2g0.2g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour200g600kcal6.8g8.6g60g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8g8.3kcal0.6g1.3g0g0.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)200g320kcal5.4g5.4g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13748g3954kcal84.8g191.4g297.4g72g
Valittu annoskoko6874g1977kcal42.4g95.7g148.7g36g
Annoskoko puolitettuna3437g988kcal21.2g47.9g74.4g18g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485