Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 270g892kcal1.3g218.2g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 9g25kcal1g3.4g0.3g2.4g
Tankoparsa, vihreä2250g270kcal29.2g27g4.5g78.7g
Parsa 2250g349kcal28.8g27g4.5g33.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g450g122kcal5.8g21.6g0.9g7.6g
Miniluumutomaatti, annos 250g1125g225kcal6.8g37.1g3.4g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g14g2.7kcal0g0.9g0g0g
Rypsiöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Ruohosipuli, tuore450g122kcal6.3g17.1g2.7g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13752g4808kcal158.4g704.6g122.6g254.6g
Valittu annoskoko6876g2404kcal79.2g352.3g61.3g127.3g
Annoskoko puolitettuna3438g1202kcal39.6g176.2g30.7g63.7g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346