Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g169g626kcal9.7g59.3g38.9g3.2g
Kananmuna kuoreton 51g73kcal6.3g0.2g5.2g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g71g120kcal1.8g4.2g10.6g0.4g
Mozzarella 17% (Pirkka)42g100kcal8.5g0.2g7.2g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen71g14kcal0.4g2.7g0.2g1g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g85g19kcal0.8g3.8g0g1.7g
Purjosipuli 56g13kcal1g1.4g0.1g1.2g
Ruokaöljy keskiarvo 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen99g33kcal3.3g4.8g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g42g151kcal8.5g0.4g10.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1377g2344kcal80.6g154g150.4g15g
Valittu annoskoko688g1172kcal40.3g77g75.2g7.5g
Annoskoko puolitettuna344g586kcal20.2g38.5g37.6g3.8g
Arvot/100g100g170kcal5.9g11.2g10.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=124305