Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 2402g434kcal13.5g60.1g9.6g16.8g
Purjosipuli 801g183kcal14.5g19.2g1.6g16.8g
Voi 56g407kcal0.7g0.2g45.6g0g
Vesi3203g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow10g26kcal1g1g2g0.2g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour200g601kcal6.8g8.6g60.1g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8g8.3kcal0.6g1.3g0g0.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)200g320kcal5.4g5.4g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13760g3957kcal85g191.6g297.8g72g
Valittu annoskoko6880g1979kcal42.5g95.8g148.9g36g
Annoskoko puolitettuna3440g989kcal21.3g47.9g74.5g18g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485