Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow577g2050kcal40.4g461.9g4.6g0g
Maito,kevyt (valio) 100g4811g2213kcal154g230.9g72.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 192g242kcal21.2g0.5g17.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 642g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g16g1.6kcal0.2g0g0g13.6g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g642g1848kcal43g387.5g10.9g37.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13760g12707kcal517.6g2161.6g210.2g101.6g
Valittu annoskoko6880g6353kcal258.8g1080.8g105.1g50.8g
Annoskoko puolitettuna3440g3177kcal129.4g540.4g52.6g25.4g
Arvot/100g100g92kcal3.8g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157