Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 292g53kcal1.6g7.3g1.2g2g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g44g150kcal5.3g29.3g0.3g3.4g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 146g62kcal4.9g7g1.5g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g7.3g50kcal0.1g0.1g5.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.7g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Juustoraaste Arla Magre 17%44g122kcal12.7g1.1g7.4g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g146g30kcal0.9g5.5g0.4g2g
Parmesaani raaste, Somerfield2.9g11kcal1g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1379g1015kcal54.8g112.8g34.4g15.4g
Valittu annoskoko689g508kcal27.4g56.4g17.2g7.7g
Annoskoko puolitettuna345g254kcal13.7g28.2g8.6g3.9g
Arvot/100g100g74kcal4g8.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=80107