Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)23g7.5kcal0.8g1.1g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma7g23kcal0g5.2g0g0g
Hiiva 1.8g1.3kcal0.2g0g0g0.1g
Vehnäjauho, sunnuntai15g53kcal1.8g10.8g0.3g0.5g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)7g27kcal0.8g5.4g0.2g1g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g7g10kcal1g1g0.2g3.4g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g7g21kcal0.7g4.3g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana138g285kcal10.6g55.6g1.6g12g
Valittu annoskoko69g143kcal5.3g27.8g0.8g6g
Annoskoko puolitettuna35g71kcal2.7g13.9g0.4g3g
Arvot/100g100g207kcal7.7g40.3g1.2g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153