Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi27g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 1.9g6.3kcal0.2g1.2g0g0.2g
Kaurahiutale 2.2g8.1kcal0.3g1.2g0.2g0.2g
Perunamuusi10g7.6kcal0.2g1.2g0.3g0.1g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.7g2.6kcal0g0.7g0g0g
Rypsiöljy 2.4g22kcal0g0g2.4g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g15g51kcal1.8g10.1g0.4g1.2g
Vehnäjauho puolikarkea 8.7g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g0.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana138g258kcal7g41.6g6.8g4.2g
Valittu annoskoko69g129kcal3.5g20.8g3.4g2.1g
Annoskoko puolitettuna35g64kcal1.8g10.4g1.7g1.1g
Arvot/100g100g186kcal5.1g30.1g4.9g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941