Saaristolaissämpylä, Maidoton, Munaton

5 dl Tuorepuristettua omenatäysmehua
1½ dl siirappia
1½ tl ruususuolaa
1 tl fenkolin siemeniä rouhittuna
1 tl kuminan siemeniä raouhittuna
½ tl pomeranssinkuorta
2 dl (150g) kaljamaltaita
1 ps (11g) kuivahiivaa
4 dl (280g) karkeita täysjyväruisjauhoja
6 dl (360g) täysjyvävehnäjauhoja
1 dl (70g) vehnäjauhoja

Mehu lämmitetään n. 42 asteiseksi.

Joukkoon lisätään siirappi, suola ja rouhitut siemenet.

Sekoita joukkoon kaljamaltaat ja ruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

Lisää vehnäjauhoja niin paljon, että saat alustetuksi pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min-tunnin.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa kahteen osaan.

Muotoile palat tangoiksi, joista leikkaat sopivan kokoiset sämpylät ja nosta ne leivinpaperoidulle uunipellille kohoamaan, n. 10 min.
Päista sämpylät 225-asteisessa uunissa keskitasolla n 12-15 min.

Nauti herkkuja vaikka jo lämpimänä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuorepuristettu täysmehu, omenamehu (Rynkeby foodsa/s), annos 100g22g10kcal0g2.1g0g0g
Siirappi, tumma9g29kcal0g6.8g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g6.6g20kcal0.8g4g0.1g1.1g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g12g36kcal1.2g7g0.3g2.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g16g49kcal2.7g8.5g0.5g2.1g
Vehnäjauho, sunnuntai3.1g11kcal0.4g2.2g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana138g309kcal10.2g61.2g2g11.6g
Valittu annoskoko69g155kcal5.1g30.6g1g5.8g
Annoskoko puolitettuna35g77kcal2.6g15.3g0.5g2.9g
Arvot/100g100g223kcal7.4g44.2g1.4g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316446