Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 4.4g24kcal0g0g2.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2.6g3.3kcal0.3g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.8g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Voi 60% rasvaa 2.2g12kcal0g0g1.3g0g
Sokeri6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 44g17kcal0.1g3.6g0g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 1.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana139g225kcal2.6g32.6g8.6g2g
Valittu annoskoko70g113kcal1.3g16.3g4.3g1g
Annoskoko puolitettuna35g56kcal0.7g8.2g2.2g0.5g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167557