Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 7.3g22kcal0.8g3.8g0.2g0.7g
Papu valkoinen, keitetty 28g30kcal2.4g3.9g0.1g2g
Maustekurkku sokerisuolattu 17g3.3kcal0.1g0.5g0g0.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g5.8g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g3.6g21kcal0.6g0.9g1.8g0.4g
Viinietikka balsami0.7g0.3kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g6g8.9kcal0.1g0.4g0.8g0g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g1.6g6.2kcal0.5g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana139g186kcal9.2g19.6g6.6g7g
Valittu annoskoko70g93kcal4.6g9.8g3.3g3.5g
Annoskoko puolitettuna35g46kcal2.3g4.9g1.7g1.8g
Arvot/100g100g134kcal6.6g14.1g4.7g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481