Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)19g6.2kcal0.6g0.9g0g0g
Tuore hiiva1.9g1.3kcal0.3g0g0g0.2g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g19g66kcal2.6g10.6g1.4g1.9g
Juokseva hunaja 250g1.9g6kcal0g1.5g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g26g92kcal3.2g18.7g0.6g0.8g
Voi 1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana140g371kcal13.4g63.4g7g5.8g
Valittu annoskoko70g186kcal6.7g31.7g3.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna35g93kcal3.4g15.9g1.8g1.5g
Arvot/100g100g266kcal9.6g45.4g5g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316440