Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen11g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz2g2kcal0g0.5g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso0.4g1.2kcal0g0.2g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha22g36kcal4.2g0g2.2g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g7.7g7.4kcal0.4g1.2g0g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g22g5.2kcal0.3g0.8g0g0g
Purjosipuli 2.7g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Oltermanni, perinteinen1.6g5.9kcal0.4g0g0.5g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana140g124kcal10.8g6.6g5.4g0.6g
Valittu annoskoko70g62kcal5.4g3.3g2.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna35g31kcal2.7g1.7g1.4g0.2g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.7g3.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196795