Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr2000g2440kcal406g0g90g0g
Pekoni rasvainen 700g2632kcal84g0g259g0g
Sipuli 750g227kcal9.4g36g1.5g12.8g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 200g555kcal4g6g56g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g250g75kcal2.5g10g0.8g0g
Papu valkoinen, keitetty 500g538kcal42.2g70g1.8g35g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g2500g700kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13800g14332kcal1096.2g244g818.2g95.6g
Valittu annoskoko6900g7166kcal548.1g122g409.1g47.8g
Annoskoko puolitettuna3450g3583kcal274.1g61g204.6g23.9g
Arvot/100g100g104kcal7.9g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94771