Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g4.4g1.6kcal0g0.3g0g0g
Fenkoli, annos 100g175g54kcal2.2g12.8g0.4g5.4g
Purjosipuli 88g20kcal1.6g2.1g0.2g1.8g
Tilli mauste22g3.7kcal0.3g0.2g0.2g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)28g36kcal2.6g0.8g2.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.6g59kcal0g0g6.6g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g88g149kcal1.8g1.4g15.1g0.5g
Sitruunamehu, laimentamaton6.6g1.4kcal0g0.1g0g0g
Kirjolohifilee 273g452kcal45.8g0g30.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1383g1553kcal108.6g35.4g109.8g15.4g
Valittu annoskoko691g777kcal54.3g17.7g54.9g7.7g
Annoskoko puolitettuna346g388kcal27.2g8.9g27.5g3.9g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307