Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2698g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi59g166kcal5.3g4.2g13.7g0.1g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g36g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0g
Paistijauheliha 10%1259g2140kcal251.8g0g125.9g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g899g315kcal13.5g60.3g2.7g8.1g
Porkkana 360g118kcal2.2g20g0.7g9.2g
Selleri, annos 50g360g50kcal3.6g10.8g0g0g
Palsternakka 360g229kcal1.8g42.4g1.4g16.2g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)360g108kcal3.6g21.6g0.7g3.6g
Valkosipuli 54g58kcal4.3g8.8g0.3g1.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 72g636kcal0g0g71.9g0g
Sokeri 36g146kcal0g35.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13824g8131kcal581.8g442.8g436.2g88.8g
Valittu annoskoko6912g4066kcal290.9g221.4g218.1g44.4g
Annoskoko puolitettuna3456g2033kcal145.5g110.7g109.1g22.2g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774