Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1287g425kcal42.5g63g0g0g
Vesi322g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 45g34kcal5.9g0.5g0.2g3.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g16g50kcal1.8g9.6g1.1g4.5g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)177g389kcal23.2g0.9g32.9g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1608g901kcal136.7g80.4g3.2g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g1608g5468kcal80.4g1206.1g8g112.6g
Omena, ulkomainen, kuorittu 1833g819kcal3.5g172.7g1.8g33g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13824g16170kcal588g3066.4g94.4g306.4g
Valittu annoskoko6912g8085kcal294g1533.2g47.2g153.2g
Annoskoko puolitettuna3456g4043kcal147g766.6g23.6g76.6g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273