Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)113g429kcal0.6g7.3g45.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 124g378kcal10.9g68.8g2.4g17.3g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Hunaja 90g298kcal0.5g73g0g0g
Mustikka metsä- 339g149kcal1.7g21.7g2g11.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 21g72kcal0g17.5g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1386g2671kcal28g380.8g99g57.6g
Valittu annoskoko693g1336kcal14g190.4g49.5g28.8g
Annoskoko puolitettuna347g668kcal7g95.2g24.8g14.4g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=282527