Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.3g0.9g2.6g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 56g94kcal4.2g2.3g7.3g1.5g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 2.8g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka102g96kcal17.2g0.5g2.5g0g
Sipuli 31g9kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Paprika punainen 85g25kcal0.8g3.8g0.3g1.6g
Ananas, omassa liemessään 80g42kcal0.4g9g0g1.1g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.8g0.2g6.4g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 113g48kcal3.8g5.4g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Emmental, punaleima 17%51g147kcal17.2g0g8.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1386g1733kcal127.8g156.4g61g15.2g
Valittu annoskoko693g867kcal63.9g78.2g30.5g7.6g
Annoskoko puolitettuna347g433kcal32g39.1g15.3g3.8g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=99965