Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g962g1635kcal192.4g0g67.3g0g
Sipuli (kuorittu)289g78kcal3.8g13.9g0.6g4.9g
Valkosipuli 53g57kcal4.2g8.6g0.3g1.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g36g325kcal0g0g36.1g0g
Vesi3607g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 361g104kcal3.6g16.6g1.1g6.5g
Palsternakka 313g199kcal1.6g36.9g1.3g14.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g361g101kcal2.2g21.5g0.7g9g
Peruna, vanha, kuorittu 673g513kcal12.7g104.4g1.3g6.7g
Purjosipuli241g46kcal4.3g5.8g0.5g5g
Maustepippuri, annos 1g36g1.1kcal0g0g0.4g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13896g6116kcal449.6g415.4g219.2g94.6g
Valittu annoskoko6948g3058kcal224.8g207.7g109.6g47.3g
Annoskoko puolitettuna3474g1529kcal112.4g103.9g54.8g23.7g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066