Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali280g59kcal3.4g9.5g0.6g5.9g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g70g90kcal10.4g0g6.3g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Siirappi 25g74kcal0g18.1g0g0g
Soijakastike 11g6.3kcal0.5g1g0g0g
Korppujauho 4.4g16kcal0.5g3.3g0g0.2g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g58g32kcal1.8g3.7g1.2g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g105g128kcal2.5g25.9g1.6g2.1g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g70g97kcal13.3g0g4.9g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.9g5.4kcal0.2g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1393g1103kcal67g130g35.8g18.8g
Valittu annoskoko697g551kcal33.5g65g17.9g9.4g
Annoskoko puolitettuna348g276kcal16.8g32.5g9g4.7g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.3g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364