Siemensämpylä

2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria
1,5 tl suolaa
30 g seesaminsiemeniä
25 g auringonkukansiemeniä
25 g pellavansiemeniä
30 g vehnäleseitä
2 dl grahamjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
9 dl vehnäjauhoja

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää sekaan sokeri, suola, siemenet, vehnäleseet, grahamjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot niin, että taikinasta muodostuu pehmeä, kiinteä pallo.

Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

3. Vaivaa taikina ja leivo se sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

Voitele sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

4. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Joshie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2509g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 251g187kcal32.9g2.8g1g17.3g
Sokeri 40g163kcal0g40.1g0g0g
Suola, annos 3g38g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen251g1154kcal49.7g2.5g105.1g76.8g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g251g1430kcal57.2g48.9g124.4g15.1g
Grahamjauho 552g1810kcal58.3g335.1g12.1g54.6g
Ruokaöljy keskiarvo 271g2394kcal0g0g270.7g0g
Kurpitsansiemen, Risetti251g1415kcal45.2g105.4g90.3g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%100g251kcal14.1g11g5.6g49.2g
Vehnäjauho puolikarkea 2446g8394kcal249.3g1712.4g29.4g85.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13920g34395kcal1013.4g4516.4g1277.2g597.2g
Valittu annoskoko6960g17198kcal506.7g2258.2g638.6g298.6g
Annoskoko puolitettuna3480g8599kcal253.4g1129.1g319.3g149.3g
Arvot/100g100g247kcal7.3g32.4g9.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114270