Salsaseiti

1. Ota seiti sulamaan 1-2 tuntia ennen valmistusta tai sulata hieman mikrossa
2. Kuumenna öljy pannussa ja wokkaa sipulia ja paprikasekoitusta kunnes vesi haihtuu
3. Kaada uunivuokaan puolet kasviksista, nosta kohmeinen seiti päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita salsa ja kerma keskenään ja kaada seos vuokaan,
5. Levitä loput kasvikset päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.

6. Paista 200 C uunissa 25-30 min.

Lähde: Pirkka-lehti, 3, 2011.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 348 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Emmental-mozzarella juustoraaste (Pirkka), annos 150g500g1750kcal140g10g130g0g
Pirkka salsadippi medium900g522kcal8.1g117g2.7g13.5g
Ruokakerma, vähälaktoosinen 10% (Pirkka), annos 200g1000g1200kcal28g51g100g4g
Paprikasekoitus 300 g (Pirkka)1500g375kcal13.5g64.5g6g0g
Pirkka Sipulikuutiot 200g/pussi1000g260kcal12g48g2g0g
Oliiviöljy 60g531kcal0g0g60g0g
Alaskanseiti fileepaloja (Findus), annos 100g2000g1500kcal340g0g16g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13920g12275kcal1083.2g581g633.4g35g
Valittu annoskoko6960g6138kcal541.6g290.5g316.7g17.5g
Annoskoko puolitettuna3480g3069kcal270.8g145.3g158.4g8.8g
Arvot/100g100g88kcal7.8g4.2g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222155