Briossisämpylät

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liota maitoon hiiva, hunaja ja suola.

Sekoita munat puuhaarukalla taikinaan.

Lisää jauhot vähitellen ja lopussa voi nokareina.

Vaivaa 12-15 min. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi.

Vaivaa ilmakuplat pois, kaulitse taikina 2 cm paksuksi suorakaiteeksi ja kääri rullalle, leikkaa 16 palaan.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla tunti.

Voitele keltuaisella ja paista 200c 12-15 min.

(Ohjeessa käskettiin käyttää voita, mutta kokeilin itse margariiniin.)

Lähde: Olivialehti verkkosivut

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Cherrymom
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 1005g389kcal33.2g28.1g15.1g0g
Hiiva 251g187kcal33g2.8g1g17.3g
Hunaja 201g664kcal1g162.4g0g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 1106g1577kcal138.2g3.3g113.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1960g6725kcal199.7g1371.9g23.5g68.6g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala1307g4181kcal196g770.9g34g130.7g
Margariini 60%, keskiarvo 1005g5353kcal3.3g3.5g603g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g101g64kcal3.5g0.2g25.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13920g38280kcal1215.8g4686.2g1630g433.2g
Valittu annoskoko6960g19140kcal607.9g2343.1g815g216.6g
Annoskoko puolitettuna3480g9570kcal304g1171.6g407.5g108.3g
Arvot/100g100g275kcal8.7g33.7g11.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=457116