Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1176g1678kcal147g3.5g120.5g0g
Sokeri 684g2777kcal0g683.6g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g187g655kcal6.5g151.5g1.9g5.6g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g160g537kcal0.2g131.5g0.2g2.2g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 107g396kcal19.8g11.8g23.2g32.5g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA1069g1711kcal78g171.1g74.8g0g
Pandan tumma suklaa 150 g802g4282kcal39.3g417g256.6g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl2138g7698kcal42.8g57.7g812.5g0g
Sokeri 321g1302kcal0g320.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g64g257kcal0g63.5g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g267g107kcal0g26.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13952g42796kcal667.2g4076.6g2579.4g80.6g
Valittu annoskoko6976g21398kcal333.6g2038.3g1289.7g40.3g
Annoskoko puolitettuna3488g10699kcal166.8g1019.2g644.9g20.2g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173905