Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g3206g321kcal19.2g44.9g3.2g22.4g
Sokeri 545g2212kcal0g544.5g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L1924g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 962g318kcal0g4.8g0g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g16g6.4kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 51g56kcal4.1g8.4g0.3g1.1g
Tilli, tuore 257g77kcal9.5g2.3g2.1g5.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13952g5980kcal65.6g1209.8g11.2g57.8g
Valittu annoskoko6976g2990kcal32.8g604.9g5.6g28.9g
Annoskoko puolitettuna3488g1495kcal16.4g302.5g2.8g14.5g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108