Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Timjami 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl75g64kcal1g3.3g5.2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 75g208kcal1.5g2.2g21g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio88g254kcal29.7g0g14.9g0g
Grahamjauho 28g90kcal2.9g16.7g0.6g2.7g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl75g255kcal10.5g48g2.3g4.1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 50g355kcal0.4g0.2g40g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g150g135kcal24g2.1g3.9g0g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Ruokasuola jodioitu 1.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1398g2956kcal159g152g190g16.2g
Valittu annoskoko699g1478kcal79.5g76g95g8.1g
Annoskoko puolitettuna350g739kcal39.8g38g47.5g4.1g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490