Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2.2g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1.8g5.4kcal0.2g1.1g0g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 2.9g10kcal0.3g2g0g0.1g
Hiiva 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g1.2kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g33kcal1g6.2g0.2g0.8g
Valittu annoskoko7g17kcal0.5g3.1g0.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna4g8kcal0.3g1.6g0.1g0.2g
Arvot/100g100g232kcal7g43.7g1.4g5.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580