Linssikeitto

2 tl öljyä
1 pieni sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 pieni paprika
3 porkkanaa
nippu tuoretta basilikaa
2 tlk (= 1 kg) Pirkka-tomaattimurskaa (luomu)
1 tl savupaprikaa
mustapippuria
2 litraa vettä
2 Reformi-kasvisliemikuutiota (luomu)
2 dl punaisia linssejä
(1 tl suolaa)

Hienonna sipuli, porkkanat ja paprika.

Kuullota sipuli sekä porkkanat ja paprika öljyssä.

Lisää tomaattimurska ja valkosipuli.

Mausta paprikajauheella ja mustapippurilla.

Hauduta puolisen tuntia.

Sekoita joukkoon hienonnetut basilikan lehdet.

Lisää vesi.

Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kasvisliemikuutiot ja huuhdotut linssit.

Anna hautua vielä 10 minuuttia.

Tarkista maku (lisää suolaa).

Soseuta keitto.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 7280 grammaa

Helluri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Paprika punainen 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.9g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Linssi, punainen raaka 1dl = 80g (Go green), annos 30g0.3g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Keiju rypsiöljy (Raisio)0g0.2kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g4kcal0.2g0.6g0g0g
Valittu annoskoko7g2kcal0.1g0.3g0g0g
Annoskoko puolitettuna4g1kcal0.1g0.2g0g0g
Arvot/100g100g31kcal1.4g4.2g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434099