Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 1.4g4.4kcal0.3g0.6g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 5.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0g0.3kcal0g0g0g0g
Sipuli 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Pinaatti 0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14g10kcal0.6g1.2g0g0.2g
Valittu annoskoko7g5kcal0.3g0.6g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g3kcal0.2g0.3g0g0.1g
Arvot/100g100g68kcal4.2g8.3g0g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385