Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)3.7g13kcal0.4g2.6g0.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 2.3g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g0.6g1.9kcal0.1g0g0.2g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0g0.2kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Auringonkukansiemen 0.2g1.2kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g36kcal1g5.2g1.2g0.4g
Valittu annoskoko7g18kcal0.5g2.6g0.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna4g9kcal0.3g1.3g0.3g0.1g
Arvot/100g100g249kcal6.8g35.6g8.2g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054