Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2.9g1kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi0.7g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g0.7g0.6kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 2.6g2kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g7kcal0.2g1g0g0g
Valittu annoskoko7g4kcal0.1g0.5g0g0g
Annoskoko puolitettuna4g2kcal0.1g0.3g0g0g
Arvot/100g100g51kcal1.4g6.8g0g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=387324