Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr1.7g2.1kcal0.3g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.9g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 0.4g2.1kcal0g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Sinappi, mieto, meira 125g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g11kcal0.6g0.4g0.6g0g
Valittu annoskoko8g6kcal0.3g0.2g0.3g0g
Annoskoko puolitettuna4g3kcal0.2g0.1g0.2g0g
Arvot/100g100g76kcal4g2.7g4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869