Texmex-jauheliapiiras

Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa.

Lisää Oivariini rasva ja tapenade.

Laita leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle.

Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen.

Siirrä piiraspohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Puolita sipuli, leikkaa viipaleiksi.

Kuumenna rasva pannulla.

Lisää jauheliha, paista hetki ja lisää sipuli.

Kun jauheliha on kypsää, nosta pannu liedeltä.

Mausta suolalla.

Levitä puolet jauhelihaseoksesta vuoan pohjalle, sitten viipaleiksi leikatut tomaatit ja puolet juustoraasteesta.

Levitä päälle loput jauhelihasta ja juustoraaste.

Sekoita munat ja ruokakerma tasaiseksi seokseksi.

Kaada vuokaan.

(Leikkaa pepperonit pituussuunnassa 2-3 osaan.

Nostele päällimmäiseksi.)

Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.

Tarjoa piiras illanistujaisissa tai pääruokana salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Oivariini, 60 (100g)0.5g2.7kcal0g0g0.3g0g
Oliivitahna,kalamata tapenade (Kreikka), annos 5g0.2g0.4kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2g3.2kcal0.4g0g0.2g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, tuore1g0.2kcal0g0g0g0g
Texmex juustoraaste (Valio), annos 150g0.7g2.5kcal0.2g0g0.2g0g
Kananmuna 50g(kpl)1g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%1g1.6kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g29kcal1.6g1.2g1.8g0g
Valittu annoskoko7g15kcal0.8g0.6g0.9g0g
Annoskoko puolitettuna4g7kcal0.4g0.3g0.5g0g
Arvot/100g100g197kcal10.8g8.1g12.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447965