Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 1.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vispikerma Flora 20%1.7g3.7kcal0.1g0.1g0.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Valkuainen (100g)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g0.3g0.2kcal0g0g0.1g0g
Sokeri 0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen0.9g6.1kcal0g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g39kcal0.4g4.4g2.2g0g
Valittu annoskoko8g19kcal0.2g2.2g1.1g0g
Annoskoko puolitettuna4g10kcal0.1g1.1g0.6g0g
Arvot/100g100g254kcal2.6g28.9g14.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147