Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Koff, kolmonen1.6g0.6kcal0g0g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g1.6g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g1.6g5.5kcal0.1g1.2g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g1.6g5.5kcal0.2g1.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.1g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g27kcal0.8g4.6g0.2g0g
Valittu annoskoko8g13kcal0.4g2.3g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna4g7kcal0.2g1.2g0.1g0g
Arvot/100g100g175kcal5.3g30.3g1.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316441