Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)3.1g1kcal0.1g0.1g0g0g
Hiiva 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.3g4kcal0g1g0g0g
Vehnälese 0.2g0.4kcal0g0g0g0.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)0.8g2.9kcal0.1g0.6g0g0.1g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g31kcal0.8g6.2g0g0.6g
Valittu annoskoko8g15kcal0.4g3.1g0g0.3g
Annoskoko puolitettuna4g8kcal0.2g1.6g0g0.2g
Arvot/100g100g203kcal5.3g40.8g0g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881