Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g3g10kcal0.5g2g0.1g0.3g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g1.5g5.4kcal0.2g0.9g0.1g0.1g
Ohrasuurimo 1.5g4.8kcal0.1g0.9g0g0.1g
Oivariini, 60 (100g)0.2g1kcal0g0g0.1g0g
Tattarisuurimo / -jauho 1.5g4.8kcal0.2g0.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g51kcal2g9.4g0.6g1.2g
Valittu annoskoko8g26kcal1g4.7g0.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna4g13kcal0.5g2.4g0.2g0.3g
Arvot/100g100g334kcal13g61g3.9g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810