Katkarapupiirakka VHH

Taikina:
250 g. rahkaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1 ½ dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta (tai fiber huskia)
1,5 tl suolaa
2 rkl pellavasiemenrouhetta
Tilkka öljyä (voiteluun, n. 5 g)

Täyte:
200 g katkarapuja
2 dl smetanaa ( =kermaviiliä :) )
2 kananmunaa
pätkä purjoa
tilliä
valkopippuria
suolaa

Sekoita ainekset, levitä piirasvuokaan (halkaisija n. 27 cm). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Alkuperäiseen reseptiin kuului lisäksi 100 g juustorastetta.

Ja smetanaa kermaviilin tilalle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 283 grammaa

Pullamursu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maitorahkavalmiste 0,2% (Ehrmann)1.7g1kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.5g2.1kcal0.2g0g0.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Speltjauho puolikarkea (Sunspelt)0.5g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0g0.3kcal0g0g0g0g
Katkarapu,Euroshopper (pakaste)1.4g1.1kcal0.2g0g0g0g
Purjosipuli 0.2g0kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 0g0kcal0g0g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 1.4g5.3kcal0g0g0.6g0g
Pellavasiemenrouhe (Pellavainen), annos 5g0.2g0.5kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g25kcal1.4g1g1.6g0.2g
Valittu annoskoko8g13kcal0.7g0.5g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g6kcal0.4g0.3g0.4g0.1g
Arvot/100g100g162kcal9.1g6.5g10.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=150240