Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3.1g5.2kcal0.6g0g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1.1g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.4g0.6kcal0.1g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g0g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 0.8g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Ketsuppi, Heinz0.2g0.2kcal0g0.1g0g0g
Sinappi 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Korppujauho 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g21kcal1.6g0.8g1g0g
Valittu annoskoko8g11kcal0.8g0.4g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna4g5kcal0.4g0.2g0.3g0g
Arvot/100g100g135kcal10.3g5.1g6.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727