Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1.5g5.2kcal0.2g1.1g0g0.1g
Sokeri 1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Voi 0.7g5.3kcal0g0g0.6g0g
Kananmuna 50g(kpl)0.9g1.1kcal0.1g0g0.1g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g2g1.9kcal0g0.3g0.1g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.1kcal0g0g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 1.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g39kcal0.6g5.4g1.6g0.2g
Valittu annoskoko8g19kcal0.3g2.7g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g10kcal0.2g1.4g0.4g0.1g
Arvot/100g100g249kcal3.8g34.6g10.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432308