Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali4.6g1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Puuroriisi0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1.8g4.2kcal0.3g0g0.3g0g
Siirappi 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g14kcal0.8g1g0.6g0.2g
Valittu annoskoko8g7kcal0.4g0.5g0.3g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g4kcal0.2g0.3g0.2g0.1g
Arvot/100g100g87kcal5.1g6.3g3.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318